Over GZ

steek je licht op bij
GZ OFFICEXPERIENCE
inspireert en ontzorgt

Met zo’n 30 gemotiveerde medewerkers geven we dagelijks inhoud aan de GZ OfficeXperience. Wat dat is? Beleving! Op kantoor en in leer- en zorgomgevingen. Want iedereen presteert het best op een plek waar hij of zij zich prettig voelt.

Slider

Tafels en stoelen kun je overal kopen. Ook bij GZ. Wij leggen echter graag de lat wat hoger, zodat iedere ondernemer de werkplek krijgt waar mensen optimaal tot hun recht komen.”   
Wout van Laar, directeur

Door de jaren heen

Ruim 30 jaar geleden zag het er voor Johan de Groot en Piet Zwart niet zo rooskleurig uit. Beiden kregen te horen dat het jarenlange dienstverband bij Blees & Van Os werd beëindigd. Aangemoedigd door een prachtig netwerk van klanten en relaties besloten ze, hoe moeilijk ook, een eigen bedrijf te starten; Op 5 februari 1987 zag GZ Kantoorinrichters BV het levenslicht. De nieuwe lokale leverancier van kantoormeubelen, kantoormachines en kantoorartikelen.

Een snelle groei was het gevolg van een stormachtige start in een kleine showroom op de Kleine Tocht. In 1990 barstte GZ op deze locatie uit z’n voegen en verhuisde GZ naar de overzijde, naar de Kleine Tocht 31-32. Een groot pand met showroom, kantoren en magazijn waar verdere groei mogelijk was. Mede door grote overnames van collega’s uit de branche floreerde GZ in de jaren ’90 en werd de totaalleverancier in de regio, toen al met alle toegevoegde waarde die GZ nu nog steeds uniek maakt!

Eind jaren ’90 maakt GZ zich klaar voor bedrijfsopvolging; op zoek naar een geschikte partij die de ziel van GZ bewaakt en vooral verder uitbouwt. Die partij werd in het jaar 2000 gevonden. GZ werd met 6 medewerkers onderdeel van de Dantuma-Groep uit Haarlem. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest bij Dantuma werd Wout van Laar directeur bij GZ met een duidelijke visie en missie; inspireren en ontzorgen en met betrokkenheid samenwerken. Geïnspireerde collega’s, samenwerken, een breed en uitgebalanceerd assortiment voegt duidelijk iets toe aan het product. Onze opdrachtgevers verrassen en verbazen, dat is ons ding! Door de vele synergievoordelen, schaalgrootte en inkoopkracht groeide GZ en ontzorgen we de klant. In 2001 werd het pand te klein en verhuist GZ naar een nieuw pand aan de Grote Tocht 98.

Eind 2010 werd de ambitie om GZ over te nemen werkelijkheid. Samen met een team van ca. 30 medewerkers hebben we de recessie getrotseerd en zijn we als organisatie zelfs gegroeid en verder geprofessionaliseerd. Daar zijn we trots op!

In 2020 wordt het nieuwe duurzame pand aan het Schoot in Westzaan gebouwd. Vanaf november 2020 verwelkomen we je graag in ons nieuwe pand!

GZ OfficeXperience door de jaren heen
Deel deze pagina: